Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Adequação da metodologia do teste de envelhecimento acelerado para sementes de feijão mungo-verde Sci. Agrar.Paran. / SAP
Silva, Edvan Costa da; Oliveira, Luís Augusto Batista de; Ferreira, Natália Cássia de Faria.
O presente trabalho teve como objetivo avaliar os diferentes procedimentos do teste de envelhecimento acelerado com e sem solução salina para determinar o potencial fisiológico de sementes de feijão mungo-verde (Vigna radiata). O delineamento experimental utilizado foi inteiramente casualizado, em arranjo fatorial de 5 x 3, com 5 períodos de exposição (24, 48, 72, 96 e 120 h), 3 temperaturas (41, 43 e 45°C) e 4 repetições. Foram realizados os testes de envelhecimento acelerado tradicional e com solução de NaCl. O teste de envelhecimento acelerado tradicional foi realizado pelo método gerbox, com 40 mL de água destilada/gerbox nas temperaturas de 41, 43 e 45°C, por períodos de 24, 48, 72, 96 e 120 h. Em seguida, as sementes foram submetidas ao teste de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Germinação; Potencial fisiológico; Temperatura; Vigna radiata..
Ano: 2019 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/20451
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
PHYSIOLOGICAL QUALITY OF MUNG BEAN SEEDS ACCORDING TO THE PLANT DENSITY 196
Silva, Edvan Costa; Peixoto, Nei; Arruda, Natália; Ferreira, Natália Cássia de Faria; Oliveira, Luís Augusto Batista de.
Mung beans (Vigna radiata L.) are of Asian origin and have gained national importance with the production of moyashi. The study aimed to evaluate the seed physiological quality of mung beans according to the row spacing and number of plants per meter. The experiment was conducted at Goiás State University, Ipameri Campus. Tests were performed to determine the water content, germination, and vigor to evaluate the physiological quality of the seeds. The experimental design was completely randomized, with the treatments arranged in a 2 x 6 factorial scheme, having as factors the row spacing (25 and 50 cm) and the number of plants per meter (4, 8, 12, 16, 20, and 24 plants) with four replications. Based on the results of the analysis of variance, germination,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 2019 URL: http://periodicosonline.uems.br/index.php/agrineo/article/view/3580
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
YIELD AND DEVELOPMENT OF MUNG BEAN ACCORDING TO THE PLANT DENSITY 196
Silva, Edvan Costa da; Peixoto, Nei; Arruda, Natália; Ferreira, Natália Cássia de Faria; Oliveira, Luís Augusto Batista de.
The study aimed to determine the optimal population density for mung bean crop by defining row spacing, and number of plants per meter. The experimental design was a randomized block with treatments arranged in a split-plot scheme with four replications. Two row spacings (25 and 50 cm) were allocated in the plots, and six number of plants per meter (4, 8, 12, 16, 20, and 24 plants) were allocated in the subplots. The experimental units had 4.0 m long, and 2.5 m wide, with 4.0 m2 of useful area. In the useful area of plot, plant height, stem diameter, number of pods per plot, pod length, pod width, number of grains per pod, 100-pods weight, 100-grains weight, final plant population, and grain yield were evaluated. Plant height, pod length, pod width, number...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 2019 URL: http://periodicosonline.uems.br/index.php/agrineo/article/view/3572
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional